Фото: Володимир Вяткін / РІА Новини www.ria.ru
Любителям поласувати стравами з червоного м'яса загрожує ризик цукрового діабету 2-го типу.
Медики виявили, що збільшення денної порції червоного м'яса наполовину
призводить до 48-процентному зростанню ризику діабету в наступні чотири
роки.А зменшення порції на ту ж величину дозволяло знизити ймовірність розвитку захворювання на 14 відсотків.
За словами експертів, шкода від червоного м'яса (до нього відносять яловичину, телятину, свинину, баранину, дичину) може бути пов'язаний з насиченими жирами, що містяться в цьому продукті.
Свої висновки експерти зробили на підставі трьох досліджень за участю 150 тисяч чоловік. У 7,5 тисячі з них було зафіксовано розвиток діабету 2-го типу, повідомляє The Daily Mail . Відомо, що це захворювання пов'язане з надмірною вагою, малорухливим способом життя і неправильним харчуванням.
Немає коментарів:
Дописати коментар