Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Поиск

неділю, 1 лютого 2015 р.

ІСУС МІГ ЗМІНЮВАТИ СВІЙ ЛИК

Рулоф ван ден Брук з Утрехтського університету (Нідерланди) опублікував книгу «Псевдо-Кирило Єрусалимський про життя і пристрастях Христа», в якій вперше запропонував переклад Коптського Євангелія, написаного майже 1200 років тому Каталог
Цей апокриф унікальний :. В ньому зустрічаються такі сюжетні повороти, з якими дослідники ніде більше не стикалися.

Наприклад, Понтій Пілат трапезує з Ісусом перед розп'яттям за одним столом і пропонує принести в жертву свого сина, щоб врятувати Христа. А Юда поцілував Ісуса у зв'язку з тим, що той мав здатність змінювати зовнішній вигляд і загін «воїнів та службу від первосвящеників і фарисеїв» не міг його впізнати. Крім того, арешт, судячи з цього тексту, стався у вівторок увечері, а зовсім не в четвер, як повідомляють канонічні писання. Каталог
Згідно невідомому апокрифу Ісус міг змінювати свій вигляд Каталог
Документ існує у двох списках, що зберігаються в Бібліотеці та музеї Моргана (Нью-Йорк) і в музеї Пенсільванського університету. Для перекладу використана в основному нью-йоркська рукопис, бо інший варіант - практично нечитаний Каталог
Коптська і ефіопська церкви вважають Пилата святим, що пояснює співчутливе ставлення до нього з боку автора тексту .. «Без подальших церемоній Пилат накрив на стіл і їв з Ісусом на п'ятий день тижня. І Ісус благословив Пилата і весь будинок його »Blog Archive Далі Пилат каже Ісусові :.« Ось, ніч прийшла, встань і вдалися, і коли настане ранок і вони звинуватять мене за Тебе, я віддам їм свого єдиного сина, щоб вони вбили його замість Тебе ». Але Ісус втішає його: «О Пилат, ти удостоївся великої благодаті, бо добре прийняв Мене». Ісус також дав зрозуміти Пилата, що міг би сховатися в будь-який момент, якщо б побажав: «Пилат глянув на Ісуса, і, от, Він став безтілесним; і він не бачив Його довгий час ». Каталог
У ту ж ніч Пилат і його дружина бачать один і той же сон, в якому відбувається вбивство орла, тобто Ісуса. Каталог
Що стосується Іуди, то в канонічних текстах він зраджує Ісуса в обмін на гроші за допомогою поцілунку, яким допомагає пізнати Спасителя. Цей апокриф пояснює цей вчинок так: «Юдеї сказали Іуді: Як же нам заарештувати, якщо Він не має одного виду і змінюється. Часом Він рум'ян, часом бел, часом рудий, часом кольору пшениці, часом блідий, немов аскет, часом є юним, часом старим ». Не в силах дати опис зовнішнього вигляду Ісуса, Іуда пропонує його поцілувати Каталог
Г-н ван ден Брук пояснює, що вперше подібне пояснення вчинку Іуди запропонував ранньохристиянський автор Оріген у праці «Проти Цельса» :. «Кожен бачив Його по -своєму ». Каталог
Текст написаний від імені св. Кирила Єрусалимського, який жив у IV столітті. Він розповідає цю пасхальну історію під час гомилии - пастирського повчання. Таких гомилий, приписаних св. Кирилу, існувало декілька, і всі вони, швидше за все, були підробками. Каталог
На початку апокрифів автор, хто б він не був, стверджує, що в Єрусалимі, «в домі Марії», знайдена книга з писаннями апостолів про життя і розп'яття Ісуса. Г-н ван ден Брук вважає малоймовірним, що щось подібне дійсно відбулося :. Це стандартний прийом зміцнити довіру читача посиланням на апостолів, що часто зустрічається в коптської літературі:

Найбільше дослідника вразив перенесення апостольської вечері та арешту Ісуса на вівторок. І виходить, що дійсно останню вечерю Ісус розділив ні з учнями, а з Пілатом. - Уже після того, як постав перед Кайяфою і Іродом Каталог
1200 років тому нью-йоркська рукопис зберігався в бібліотеці монастиря Св. Михайла в єгипетській пустелі поблизу сьогоднішнього містечка Аль-Хамула на заході Файюма. Документ зазначає, що це подарунок «протоієрея отця Павла» і що ця книга існує завдяки його працям. Каталог
Монастир, мабуть, перестав існувати на початку X століття, і текст був заново відкритий лише навесні 1910. У грудні 1911-го його разом з іншими рукописами придбав американський фінансист Джон Пирпонт Морган, на основі зібрання якого і була пізніше утворена вищезгадана бібліотека.

Текст Нового Завіту, яким ми його знаємо сьогодні, склався і був канонізований до IV -V століттях, але апокрифи ще довго залишалися популярними, особливо серед єгипетських ченців.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ТОП 10

Гороскоп

Loading...

Цікаво про цікаве

Все что считаю интересным и полезным, публикую на этом сайте

Як ми творили фінансову кризу

Як ми творили фінансову кризу

Як же створюється фінансова криза, а дуже просто.
Я вам дуже просто поясню, що нафта, газ
і дорогоцінні метали не відіграють тут ніякої ролі.
У всьому тут винувате головне зло - не забезпечені гроші.